更多

    中國移動香港升級計畫 港、台、澳門、內地共享數據

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    如何拍出媲美電影質素的影片? Apple:用 iPhone 12 Pro 就得

    iPhone 12 及 iPhone 12 Pro 已經上市,不少朋友都因今代支援 5G 網絡而打算換機,不過今代拍攝功能其實較上代更強勁,尤其是可錄製 Dolby Vision HDR 影片,成為首款可錄影、剪輯及播放此格式影片的手機。近日 Apple 就上載了一段影片,示範如何用 iPhone 12 Pro 拍出引人入勝的影片。

    7 日後對話自動消失 WhatsApp 限時訊息功能正式推出

    WhatsApp 大家日日用,但某些對話功能就未必及得上其他即時通訊軟件,尤其是訊息自動銷毀功能方面,使 WhatsApp 予人覺得在保護個人私隱方面稍為遜色。不過 WhatsApp 限時訊息功能終於推出,啟用功能後對話中新發送的訊息就會在七日後消失,令私隱程度提升。

    點跌先爛? 國外 YouTuber 測試 iPhone 12 及 iPhone 12 Pro 抗跌能力

    大家用手機,最不想見到的情況就是使用時跣手跌手機落地,隨時爆機邊爆玻璃要去整機。不過就有人樂於測試究竟點跌手機落地先可以跌爆部機,而 iPhone 12 及 iPhone 12 Pro 推出之後亦不能幸免成為測試目標,究竟會發生什麼事情呢?

    為了吸客,網絡商都可以話無所不用其極,出招等大家乖乖比月費同轉台用得開心。最近好耐冇大場動作的中國移動香港,就將數據計畫玩升級,等大家在本地、中國、澳門及台灣四地可以用盡手上數據。
     

    一個月費,即可在本地、中國、澳門及台灣共用計畫入面的4G數據。
    一個月費,即可在本地、中國、澳門及台灣共用計畫入面的4G數據。

    中國移動香港目前提供「4G Pro 中港服務計畫」,即日起升級成「飛常大中華 4G 服務計畫」,單睇個名就知犀利,因為賣點係只需比一個月費,即可在本地、中國、澳門及台灣共用計畫入面的 4G 數據。如果大家成日去台灣玩,真係隨時連儲值卡都唔需要買呀。新計畫月費最低 $168 起,數據用量由 1GB 至 10GB 可供選擇,用戶如果不夠數據用的話,只需用 $30/0.5GB(限 1GB 及 3GB 計畫)或 $20/0.5GB(限 6GB 及10GB計畫)就可額外添加數據。
    當然啦,同其他計畫一樣要簽約 12 或 24 個月,另加 $18 行政費,帶機上台或買機上台都得。如果淨SIM,可用於平板電腦、隨身 Wi-Fi、USB Modem 等流動數據裝置的話,月費就由 $108 起(24 個月約)。想知更多詳情,可以上中國移動香港網站再睇睇。

    您會感興趣的內容

    相關文章