更多

    中國移動香港升級計畫 港、台、澳門、內地共享數據

    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    為了吸客,網絡商都可以話無所不用其極,出招等大家乖乖比月費同轉台用得開心。最近好耐冇大場動作的中國移動香港,就將數據計畫玩升級,等大家在本地、中國、澳門及台灣四地可以用盡手上數據。
     

    一個月費,即可在本地、中國、澳門及台灣共用計畫入面的4G數據。
    一個月費,即可在本地、中國、澳門及台灣共用計畫入面的4G數據。

    中國移動香港目前提供「4G Pro 中港服務計畫」,即日起升級成「飛常大中華 4G 服務計畫」,單睇個名就知犀利,因為賣點係只需比一個月費,即可在本地、中國、澳門及台灣共用計畫入面的 4G 數據。如果大家成日去台灣玩,真係隨時連儲值卡都唔需要買呀。新計畫月費最低 $168 起,數據用量由 1GB 至 10GB 可供選擇,用戶如果不夠數據用的話,只需用 $30/0.5GB(限 1GB 及 3GB 計畫)或 $20/0.5GB(限 6GB 及10GB計畫)就可額外添加數據。
    當然啦,同其他計畫一樣要簽約 12 或 24 個月,另加 $18 行政費,帶機上台或買機上台都得。如果淨SIM,可用於平板電腦、隨身 Wi-Fi、USB Modem 等流動數據裝置的話,月費就由 $108 起(24 個月約)。想知更多詳情,可以上中國移動香港網站再睇睇。

    您會感興趣的內容

    相關文章