更多

    恐怖!真正 USB「手指」!

    【Market Trend】DNA是新世代的數據備份方案嗎?

    DNA 數據存儲方案是替代當前儲存設備的一種另類方法。DNA 的兩大優勢是:超簡短和易於複製,這是創造生命所需的主要元素。

    Now E 「歐洲聯賽冠軍盃及歐霸盃賽季通行證」用 Now E Android TV app 睇波更方便 !

    歐洲聯賽冠軍盃及歐霸盃賽即將舉行,但係趕唔切買 Now E 機頂盒,用手機睇波又唔夠痛快,可以點樣 ? 其實只要喺 Android TV 安裝 Now E 的 tv app 就可以輕鬆欣賞 Now E 的內容同精彩的賽事,只要支援 Android TV 系統的指定型號智能電視或Android TV 盒就可以裝到,夠晒方便。

    【#1417 PCM】iPhone 12 點出機最抵?

    Apple 上周舉行的發布會主角是新一代支援 5G 的 iPhone,新 iPhone 系列更分成兩大主線,分別是配備雙鏡頭主鏡的 iPhone 12,以及攝力更強三鏡頭主鏡的 iPhone 12 Pro,出機點先最抵?

    222109b000b1a568f0f02679f7f61cb4f04c4bdd.jpg

    平日我們使用 USB 記憶體抄寫檔案,最常稱之為 USB 手指(Thumb Drive)。不過加拿大概念攝影師 Justin Poulsen 就製作了仿真的 USB 記憶體「手指」,嚇人程度爆燈。

    據悉 Poulsen 這款 USB「手指」以矽膠為材料,包著自己的姆指製模,之後更塗上膚色和指甲顏色來增強真實感,最後放入 2GB USB 記憶體便完成。如果你收到朋友、同事這支手指,又會否嚇到發惡夢?

    1cb9877e7f042ad759929a502eeffbce38227f68.jpg

    17d01740729638f80bd158afdf2e2c4fa8c9ab49.jpg

    來源:Justin PoulsenPetapixel

    您會感興趣的內容

    相關文章