更多

    數據漫遊精明眼:自遊數據王

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    旗艦摺機二代目 Samsung Galaxy Z Fold 2 亮相

    去年初與 Galaxy S10 系列一同公布的 Galaxy Fold,雖然延至年尾才正式推出,但書揭式摺疊屏幕設計的確為用戶帶來全新手機使用體驗。一年過去Samsung推出二代目 Galaxy Z Fold 2,依然是同樣的 Form factor,但裡外大不同。

    5G 植入最新高階平板    Samsung Galaxy Tab S7 兩機分途出擊

    Samsung 向來照顧追求高效能 Android 平板的用戶,更將S Pen 元素融入,令想用筆在平板上工作的朋友多一個選擇。今日 Galaxy Unpacked 2020 網上發布會中最新平板 Galaxy S7 Tab 就正式亮相,更是兩機分途出擊。

    外型效能更極緻    Samsung Galaxy Note 20 正式登場

    經過不少消息流出後,終於迎來 Galaxy Unpacked 2020 網上發布會正式舉行的日子, Samsung 下半年的新旗艦 Galaxy Note 20 系列終於正式同大家見面。一如之前外洩的資訊, Galaxy Note 20 系列分成兩款,以新色為主軸,並在軟硬件上進一步加強。

    每次計劃外遊,航空公司要揀、航班要揀、酒店要揀、連數據漫遊服務都一樣要揀,那怕揀中一個雖然便宜,但質素參差的服務,用起上來就會諸多不便。最近有網絡商推出單一費用的跨國數據漫遊服務,最平 $78 就可以用足 14 日,極之適合買平機票去外遊的用家!

    強大網絡後盾 運用靈活

    自遊行講求彈性,想去邊就去邊,數據漫遊都係一樣,可以帶給大家猶如置身香港的體驗,上 Facebook、追大台節目都冇難度。3 香港推出全新的「自遊數據王」提供一個靈活運用數據漫遊方案,同大家一拍即合喇!「自遊數據王」比其他數據漫遊方式少限制及更方便,長短線旅遊一樣可以照顧得到。如果身處於支援 4G 的漫遊目的地更不會限速,唔怕因為速度唔夠影響瀏覽體驗,試想想在利用地圖搵街道、搵商舖同搵食肆,卻不停「Load 空氣」,就算有大把數據都冇用!

    3 香港數據漫遊用途無限制,實在想不到租蛋的理由。
    3 香港數據漫遊用途無限制,實在想不到租蛋的理由。

    沒有租蛋的理由

    「自遊數據王」有 3 集團、NTT DoCoMo、Conexus 流動通訊聯盟及 Vodafone 作漫遊網絡後盾,加上亦可作數據分享,只需打開手機上的 Wi-Fi 熱點,即可與同行的朋友齊齊「開心 Share」一同使用數據,又可避免換卡而遺失原有 SIM 卡,更不用擔心錯失重要來電,已經再諗唔到租借 Wi-Fi 蛋的理由。

    「自遊數據王」平均日費低至 $15,可於歐洲、亞太區、美加及大中華區內享用跨國漫遊數據服務
    「自遊數據王」平均日費低至 $15,可於歐洲、亞太區、美加及大中華區內享用跨國漫遊數據服務

    費用低至 $78 有效期長達 14 日

    既可更靈活使用漫遊數據,仲要有外地優質網絡商支援,更用到平日在香港使用到的服務,3 香港的「自遊數據王」收費會唔會好貴?答案係唔貴、絕對抵玩!事關「自遊數據王」費用低至 $78 就有 200MB 漫遊數據,有效期更長達 14 日,長線遊同短線快閃鬆一鬆的旅程都可照顧得到,非常有彈性。如果需要用更多數據,可以考慮買 $198 的 「自遊數據王」,平均日費低至 $15!

    舉幾個例令大家更明白:

    1. 想去澳門再返中國玩一至兩日,可選擇 200MB 的大中華「自遊數據王」,費用只需 $78;
    2. 取道新加坡再去澳洲墨爾本玩的話,就可以揀亞太區「自遊數據王」,費用 $198;
    3. 去歐洲一樣得,想去完英國倫敦再玩埋意大利羅馬而又要用漫遊數據,就要揀費用 $198 的歐洲「自遊數據王」。

    如果於 9 月 30 日前啟動 1GB 自遊數據王,則可享「買一送一」獲贈額外 1GB 漫遊數據。仲係唔夠用的話,更可用 $78 或 $198 增值 200MB 或 1GB 漫遊數據,加上長達 14 日的有效期,玩幾個城市都唔怕要夾當地網絡商,隨時隨地都可以上網。各位準備去旅行又係 3 香港用戶,想出門期間通訊無間,咁就要按此睇睇更多「自遊數據王」詳細資料。

    您會感興趣的內容

    相關文章