更多

    板仔專用風火輪

    強制「嘟碼」隨時殺到!? 5 招「真.安心出行」

    政府提升抗疫措施,要求所有有市民出入的處所必須安裝「安心出行」二維碼。坊間流傳政府即將強制要求市民進入處所時必須使用政府《安心出行》程式掃描 QR Code ,以便追踪可能感染者。不過與此同時,大家可能會對程式有所疑慮。大家除了另外購置一部「出行用」手機專門用來「嘟碼」之外,以下一些招式也可以讓大家出行更安心。

    【#1423 PCM】$2,000 經濟級別 AC.AX 路由器大檢閱

    市場上的無線路由器分為眾多速度規格,相信大家選購時都感到無從入手,到底預算有限應選擇 AC 或 AX 制式?如何分辨不同速度規格?不同級別的速度與覆蓋表現又有多大分別?今期將為大家一一解答。

    【#1423 Biz.IT】創業公司探討 5G 商業潛力

    5G 網絡的價值在於正處起步階段的商業市場,現時未有太多相關應用,成為創業公司探索新藍海的機會。港中兩地有創業公司利用這新一代網絡的技術特點,提出創新方案概念,示範 5G 在商業市場的潛力,及早把握機遇。

    ef5ceb110abef16588e4414bc2385e6da9e171b6.jpg

    滑板唔使講解大家都明,但呢款「後現代滑板」The Sidewinding Circular Skates就唔係人人明。

    對我哋華人嚟講,呢兩個圓圈不如話係似哪吒對風火輪多過似滑板。每個輪圈約10吋直徑,中心位係塊踏板,就咁要保持平衡都已經唔易,起碼要練返幾天至有信心唔會炒埋一碟。

    19e867595201059291ece1476cf1d5291f0a2c33.jpg
    初學者驚玩唔掂,可以加返支棍,但就會易上手啲。

    一對咁嘢要USD99.95,連埋運費我諗點都要過千。如果有藍色或綠色,都幾有《創戰紀》Feel。

    至於點玩?睇片就明。

    您會感興趣的內容

    相關文章