更多

    【諗定情人節送乜】Lomography Lomo’Instant Murano 威尼斯特別版夠特別

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    LG 有 Plan B 傳 2021 上半年推出可捲屏幕手機

    LG 近年手機業務未見突出,反而是電視方面不停有新品推出,更發表了 OLED 卷軸式電視。如今 LG 傳出 將於 2021 年推出可捲屏幕手機,未知會否為手機界帶來極大的衝擊呢?

    不經意的流出 Samsung Galaxy Note 20 外型應該係咁

    踏入七月準備進入下半年,新機又準備排隊出場,其中最注目之一當然是 Samsung 下半年旗艦 Galaxy Note 系列。其實預計 8 月推出的 Samsung Galaxy Note 20 已有不少傳聞漏出,而近日官方更不經意地將 Galaxy Note 20 外型曝光。

    又多兩款 百老匯院線與國泰航空已於 HUAWEI AppGallery 上架

    HUAWEI 著力建構 GMS 服務,當中 HUAWEI APPGallery 已經逐步擴張應用程式陣容,對於香港用戶來說,已有不少日常會使用的程式已經上架,而今日又多兩款程式於 HUAWEI AppGallery 上現身,分別是百老匯院線與國泰航空。

    雖然農曆新年重未到,不過諗定緊接的情人節買乜禮物送畀另一半都係咁上下時候,費事「臨急抱佛腳」。若你的另一半鍾意影相,不妨考慮呢部 Lomo’Instant Murano 威尼斯特別版。

    [row][double_paragraph]

    可以使用Fujifilm instax相紙,可手動調整光圈,仲可以有三個拍攝模式。
    可以使用 Fujifilm instax 相紙,可手動調整光圈,重有三個拍攝模式。

    [/double_paragraph][double_paragraph]

    可多重曝光同長時間曝光,相拍出具自己風格的即影即有,話咁易。
    可多重曝光同長時間曝光,想拍出具自己風格的即影即有,話咁易。

    [/double_paragraph] [/row]

    鍾意影相,又想玩玩花款,唔多唔少都會入手一部即影即有去玩吓。Lomo’Instant 就係其中一款幾多人選擇嘅即影即有相機。無它,佢可以使用 Fujifilm instax 相紙,可手動調整光圈,重有三個拍攝模式,以及可多重曝光同長時間曝光,而且更可以配合不同鏡頭,拍攝出特別風格的即影即有相片。

    Lomo'Instant鏡頭套裝會備有幾款鏡頭,拍攝出特別風格的即影即有相片。
    Lomo’Instant鏡頭套裝會備有幾款鏡頭,拍攝出特別風格的即影即有相片。

    呢部 Murano 威尼斯特別版既有以上功能,而且機身設計特別,設計靈感正正來自威尼斯群島上七彩的玻璃工藝品和運河旁的彩色小屋,所以機身用上五種鮮豔顏色,非常搶眼。如果大家想送份特別少少的情人節禮物,呢部 Lomo’Instant Murano 威尼斯特別版真係唔錯,此機即日起於 Lomography 網上商店及 Gallery Store 公開發售,單機版本定價 $798,連鏡頭套裝定價 $1,028,價錢算係相宜呀。

    相關文章