更多

    香港迪士尼樂園新春特別版

    【動森扮工室】《動森》新更新!潛水功能實試!

    聽講《動物森友會》今日就更新左潛水功能,既然就食飯時間,不如說等Norman同Martin同大家介紹一下啦!

    Galaxy Note 20 意外流出、Apple DTK 跑分合符預期?Thunderbolt 4 來了

    今集同大家結集一下近期熱門新聞,包括Galaxy Note 20 相片不慎意外流出,Apple Developer Transition Kit 跑分現身令大家對日後Mac機效能有眉目,另外Thunderbolt 4 線材疑似搶閘推出又關Apple事?

    自由自在健身教練 KARA Smart Fitness

    今次介紹這款 KARA Smart Fitness,便有多種運動類型,多個教練讓大家隨意選擇、自由學習!

    340f6706776439e058c74ad3fcc1fda008140a8b.jpg

    新年唔去旅行,香港有邊度好玩?一家大細去迪士尼樂園都唔錯!由 2 月 12 日起至 3 月 8 日,香港迪士尼樂園會添上全新裝飾,配以賀年花卉及福氣滿盈的新春節目,玩得特別有新年氣氛!

    樂園內各個園區都會變得繁花似錦,在城堡前,迪士尼朋友造型的花卉佈置,而一眾迪士尼朋友,包括米奇、米妮、唐老鴨、黛絲、高飛、鋼牙奇奇、大鼻帝帝及迪士尼小熊 Duffy 將一起換上全新以春日繁花為設計主題的賀年服飾,聯同首次與大家歡度新歲的 ShellieMay 與大家拜年。

    此外,樂園及兩間迪士尼樂園主題酒店亦準備了多款節日美食,傳統、新派都兼備,你亦可以到「探險世界」的河景餐廳享用寓意盆滿缽滿的「河景迎新春團年盆菜套餐」,以蠔豉、鮮蝦及豬手等 11 款材料炮製特色盆菜,足夠 4 位賓客享用;「廣場飯店賀年宴」更讓一家大小共聚天倫,大快朵頤。迪士尼好萊塢酒店更特備特色菜餚「撈起」,寓意風生水起,福氣滿載。

    想買特別手信,樂園亦有各款充滿春日特色的迪士尼賀歲禮品,並推出首次以新春服飾亮相的 ShellieMay 毛公仔,還有好朋友米奇、米妮及迪士尼小熊 Duffy 款式的禮品,還有各種賀年禮品、服飾、賀年糖果、餅乾小點、利是封、揮春等,更特別是推出全新羊年主題鎖匙扣及限量版徽章,想儲特別版的要留意。

     

    相關文章