更多

    高達潮店最後標語:「我要真執笠!」

    【#1403 PCM】AMD 天皇擊殺!!RYZEN 3900XT VS Core i9-10900K B550 主板選購心法

    今期會帶給大家 AMD Ryzen 9 3900XT 與 Intel Core i9-10900K 的激鬥,以及 B550 主機板的選購、優化及重點產品介紹。

    【場料】中價5G新機 登陸預告

    今年是香港的 5G 年,各大品牌都會於香港市場推出 5G 手機,而有傳於 7 月至 8 月會有多款中階 5G 手機登陸香港市場,今次就同大家介紹嚟緊會有乜新機到港!據了解,自 HUAWEI 及小米推出中階 5G 手機 Nova 7 系列及小米 10 Lite 後,其他品牌都有計畫於香港推出 5G 手機。

    【場料】平玩 2.1 Soundbar 一千有找

    各位收到一皮未?呢兩個星期大家的話題應該離不開點用呢一皮嘢,巴頓成日都鼓勵大家要刺激經濟,所以有錢落袋又點可以全部儲起佢,點都要攞啲出嚟買吓心頭好,呢個星期巴頓就搵到兩款抵買嘅 Soundbar ,平計可以喺屋企玩模擬環繞聲。

    一家位於荃灣協和廣場的文具店,因店主經常自創內容精警的標語而「威名遠播」,最為人熟悉的莫過於「阿仔買高達,阿媽唔明白」,簡直街知巷聞,令人會心微笑!但最新標語卻讓人笑不出來!一句「我要真執笠!散貨無篩選」,加上標明「商場翻新,最後 6 天,玩具八折」,表明小店即將結業。據稱,荃灣協和廣場的小店將會被全部清走,改建成百貨超市。

    9ac0661641ed9eaf041dcb89fb7b2094daa08692.jpg

     

    以後再想睇知源文具店店主的啜核標語創作,似乎再無機會了,好可惜呀!要朝聖的要趁呢幾日喇!嗚呀!

    相關文章