更多

    ASUS ROG Phone II 、黑鯊遊戲手機 2 Pro 上手試

    【場料】唔駛怕冇貨 優先訂購德國 Mutec MC-3+USB

    聽歌用數碼音源要發燒要好聲,降低 Jitter 及 Isolation 都是不錯的方法,不過若果加咗 Reclocker 再輸出至 DAC 解碼,音質絕對會變成另一番天地,當然呢種玩法絕對不便宜,但仍然有不少發燒友追捧,例如出晒名嘅德國洗水王 Mutec MC-3 + USB 就成日無貨。

    【場料】Sharp AQUOS R 5G 國際版 叫價一萬有找!

    Sharp 首款 5G 手機 AQUOS R5G 國際版水貨於近日正式到港,首批 12GB RAM + 256GB ROM 版本叫價 $9,680 。據了解,這款 5G 手機將會於香港推出,而且更會是某電訊商獨家銷售。

    ThunderBolt 4、Qualcomm Snapdragon 865+ 正式公布

    上星期同大家說過的 Thunerbolt 4 如今正式出台,次世代傳輸規格會帶來什麼影響?手機界方面亦有重磅消息公布,就是Qualcomm Snapdragon 865+ 正式同大家見面,這款「Plus」版處理器將成為今年電競手機的重中之重。

    今年電競手機市場依然熾熱,今集馬田同Alan就帶來兩款電競旗艦新機 ASUS ROG Phone II 與 黑鯊遊戲手機2 Pro,同大家一齊睇睇兩部機有什麼賣點。

    相關文章