更多

    GS6 Edge 食棉花糖加強雙曲屏功能

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    Sony XPERIA 1 II 推送新更新加入 RAW 檔案拍攝功能

    Sony 本年旗艦手機 XPERIA 1 II 有強勁影音元素大家都知,而且植入了 Alpha 相機的技術,為 XPERIA 1 II 帶來 20fps AF/AE 追焦連拍與Eye AF 功能,影相一樣係能手,近日廠方更推送更新,為手機加入RAW 檔拍攝功能。

    還是Snapdragon 865+ 效能較好?Samsung Galaxy Note 20 系列效能表現數據流出

    星期三晚 10 點 Samsung 就會舉行 Galaxy Unpacked 2020 網上發布會,屆時全新的 Galaxy Note 20 系列正式同大家見面。隨著發布會日期愈來愈近,流出的資料也愈來愈多,近日 Geekbench 上就流出了兩個處理器版本的 Galaxy Note 20 系列效能表現數據。

    細得像 Memo 紙的真無線耳機 YOBYBO note 20

    真無線耳機產品真的多不勝數,要突圍而出有一定難度,除了聲音質素之外,別出心裁的外型亦會令人有入手的衝動。YOBYBO 最新款的真無線耳機 note 20 就同大家見慣見熟的款式大不同,而且具備 IPX4 防水功能,的確特別。
    d89e83abc689b116c1e94e64a30f6e2216acee8d.png

    年頭 Samsung 推出 Galaxy S6 Edge,雙曲面屏幕夠突破,但評價好壞參半,甚至有人玩係花巧嘢。不過當 Android M 推出之後,曲面屏幕再唔係花瓶功能了。

    00f93fe8bb55c7466ed4159aaa20ee6f0593e62f.png ba9cb29fe780e8d987f69d946c4b8e0ae17927d7.png
    本身已具備可叫出連絡人及應用程式等功能,而且版面有改善,更易操作。 仲可以叫出小工具,方便好多。

    外國最近流出了 Galaxy S6/S6 Edge 適用的 Android M Beta 系統,而且更有實裝運行影片。片中可見 GS6 Edge 條邊終於多好多功能用,本身 GS6 Edge 曲面屏幕已可叫出連絡人及應用程式等,依家仲可以叫出 Quick tools、S Planner、天氣甚至係 Twitter 等等,而且整個 Layout 仲比以前好好多,亦可以調教大小同透明度。睇完條片,我諗手上用 GS6 Edge 的用家,都好想快點升級到 Android M,不過目前仍未有時間表,睇來都要等等一兩個月先有眉目啦!

     

    Galaxy S6 Edge 運行Android 6.0.1影片

    您會感興趣的內容

    相關文章