更多

    【新聞熱話】 MWC 2020 取消、 Samsung Galaxy S20 、屯馬線一期流動網絡+空氣質數測試

    【#1403 PCM】AMD 天皇擊殺!!RYZEN 3900XT VS Core i9-10900K B550 主板選購心法

    今期會帶給大家 AMD Ryzen 9 3900XT 與 Intel Core i9-10900K 的激鬥,以及 B550 主機板的選購、優化及重點產品介紹。

    【場料】中價5G新機 登陸預告

    今年是香港的 5G 年,各大品牌都會於香港市場推出 5G 手機,而有傳於 7 月至 8 月會有多款中階 5G 手機登陸香港市場,今次就同大家介紹嚟緊會有乜新機到港!據了解,自 HUAWEI 及小米推出中階 5G 手機 Nova 7 系列及小米 10 Lite 後,其他品牌都有計畫於香港推出 5G 手機。

    【場料】平玩 2.1 Soundbar 一千有找

    各位收到一皮未?呢兩個星期大家的話題應該離不開點用呢一皮嘢,巴頓成日都鼓勵大家要刺激經濟,所以有錢落袋又點可以全部儲起佢,點都要攞啲出嚟買吓心頭好,呢個星期巴頓就搵到兩款抵買嘅 Soundbar ,平計可以喺屋企玩模擬環繞聲。

    在新冠肺炎影響下,這個星期相繼有大型展覽會取消,包括手機界盛事全球移動通信大會 MWC 2020 和攝影界的 CP+ ,不過 Samsung Galaxy S20 就如發布。與此同時,醜聞多多的屯馬線一期就在情人節通車, PCM Gadget Live 就第一時間去了三個站:啟德、鑽石山、顯徑做動網絡和空氣質數測試。

    相關文章