更多

    【場料】 TEAC TN-400BT 玩齊藍牙 USB 平四舊

    【場料】網上音響節 筍價貨多籮籮

    一年容易又中秋,不過呢一年真係唔易過,但點都好,巴頓都先祝各位中秋快樂。中秋除咗食月餅外,都可以買啲野獎勵吓自己,適逢呢個禮拜有網店搞電視及音響節,最低減至 46 折,真係唔買都要睇吓。

    【場料】《烈血焚城》 4K UHD 修復出色

    人類在每個時代都是好戰,因此每隔數年總會有出色的戰爭電影去反映戰爭對世界及人類的影響。而 80 年代尾史丹利寇比力克的《烈血焚城》就講明訓練士兵的心智絕對服從權力,才是戰爭中勝利的關鍵。近月電影公司推出了這套經典戰爭片的 4K UHD 版本,絕對係重溫此作品的最好機會。

    【場料】 想搵純淨 CD 機? Y 仔 CD-N301 兩千有找

    當宇宙盤都愈出愈少嘅時候, CD 機的價值亦愈見渺小。好在仍然有少數日本音響廠牌堅持, 上星期去尖咀家庭音響部尋下寶,見到 Y 仔有部 CD-N301 做緊減價。

    巴頓近排行開場,正在睇緊啲黑膠唱盤嘅時候見到有一對父女,個女仔應該 16 、 17 歲左右,個老豆就五十零歲,佢地啲對話都幾有趣,老豆同個女講以前後生果陣好鍾意聽黑膠,一買新唱片就會拎住喺手周街行,扮晒文青咁款,跟住個女就話個阿爸老套,家陣個個都用手機聽 File 啦,其實聽 File 同黑膠都可以共融嘅,只要搵啱器材就得。

    TEAC 近年相當積極出新世代黑膠唱盤,最重要就是加入更多新功能如 USB 連接等,而 TN-400BT 就更加有埋 Bluetooth aptX 無線傳輸技術,支援 AAC 解碼,用家可自由連接家中藍牙喇叭或藍牙耳機,想連接其他 Hi-Fi 器材可以用 LINE/PHONO 輸出的鍍金 RCA 插座,讓聆聽方式更多選擇。 TN-400BT 同時配備 USB 數位輸出,可連接 PC 錄製 16 bit/48kHz 的數碼音樂檔,方便在手機上聽歌。 TN-400BT 的唱盤部分採用鋁製轉盤皮帶驅動機組,內置三種轉速。隨機附通用唱頭蓋連靜態平衡 S 形唱臂,具備防震及平衡技術,連同 Audio-technica MM 唱頭( AT95E )質素更有保證。 TN-400BT 定價 $4,280 ,深水埗鴨寮街聯興就有筍價, $3,800 就買到

    售價:HK$3,800
    查詢:聯興 ( 2728 8745 )

    您會感興趣的內容

    相關文章