更多

    【Best of IT Award】立即投選-家居網絡路由器大獎 Nighthawk AX8 NETGEAR

    【#1403 PCM】AMD 天皇擊殺!!RYZEN 3900XT VS Core i9-10900K B550 主板選購心法

    今期會帶給大家 AMD Ryzen 9 3900XT 與 Intel Core i9-10900K 的激鬥,以及 B550 主機板的選購、優化及重點產品介紹。

    【場料】中價5G新機 登陸預告

    今年是香港的 5G 年,各大品牌都會於香港市場推出 5G 手機,而有傳於 7 月至 8 月會有多款中階 5G 手機登陸香港市場,今次就同大家介紹嚟緊會有乜新機到港!據了解,自 HUAWEI 及小米推出中階 5G 手機 Nova 7 系列及小米 10 Lite 後,其他品牌都有計畫於香港推出 5G 手機。

    【場料】平玩 2.1 Soundbar 一千有找

    各位收到一皮未?呢兩個星期大家的話題應該離不開點用呢一皮嘢,巴頓成日都鼓勵大家要刺激經濟,所以有錢落袋又點可以全部儲起佢,點都要攞啲出嚟買吓心頭好,呢個星期巴頓就搵到兩款抵買嘅 Soundbar ,平計可以喺屋企玩模擬環繞聲。

     802.11ax 於去年末開始推出市場,當中以 NETGEAR Nighthawk AX8 最為奪目,設計前衞獨特,儼如一部戰機般,甚具霸氣。「機翼」下隱藏了 4 條高性能天線,把天線固定於最佳的位置和方向。
    路由器採用高達 AX6000 速度運作,並搭載 1.8GHz 64-bit 四核心 CPU。亦具備 802.11ax 制式的特性,比過往的 AC 制式大幅提高傳輸效率、降低延遲,於未來 IoT 極多裝置的環境尤為奏效。埠位方面,它具備 1 個 Gigabit WAN 埠和 5 個 Gigabit LAN 埠,當中第 1 個 LAN 埠更可與 WAN 埠組成 Link Aggregation,令互聯網速度支援 2Gbps,為市場首批具備此功能的路由器。
    NETGEAR
    www.netgear.com
    www.facebook.com/netgearhk/
    ITAward2018_Banner1

    相關文章