更多

    【Kill Time 恩物】接龍 25 周年辦大賽向 Microsoft 員工挑機

    見證歷史的產物 eFootball PES 2021 SEASON UPDATE

    今年 eFootball PES 2021 以 SEASON UPDATE 命名,面世 25 周年以來首次沒有對遊戲操作系統作出改變,記憶當中好像是首次!特別的一隻,亦要大家記住整年在家的日子!

    4K 英超西甲殺入 Now E 用 Club Sim 睇最抵(附入手方法)

    Now E 今年為球迷加入新衝擊,將 4K 賽事帶俾大家,立即睇睇今年英超西甲有咩睇頭!

    支持 EasyMesh 標準 D-Link COVR-1100 實測

    今次測試的 D-Link COVR-1100,號稱為全球首款通過 Wi-Fi Certified EasyMesh 標準認證的型號之一。

    116414ba5fe6b3e52987dbcde61ce5b0146b11dc.jpg

    今時今日大家好多時都係拎住部手機「篤篤吓」,玩得幾咁入神,Facebook、Instagram、Whatsapp 成為大家 Kill Time 良伴。不過上個世紀智能手機未流行,大家對住電腦,好多時都係用 Windows 內置小遊戲「接龍」消磨時間,這款遊戲不經不覺面世 25 周年,今次 Microsoft 更將舉辦賽事,等大家可以向 Microsoft 員工挑機。

    如果大家有返咁上下「腦齡」,可能都會玩過 Windows 3.0 內的「接龍」,呢款遊戲經典在唔需要花巧,玩下玩下都可以响不知不覺間玩足一日,以前更有唔少人返工無嘢做,日日對住個接龍解悶。去到今時今日,都市人咁忙,可能 Microsoft 都知大家唔會再有時間玩「接龍」,所以去到Windows 8,就將成個遊樂場抽起,而變成要到 App Store 下載。

    為了慶祝呢款經典遊戲 25 周年,Microsoft 將會搞兩個「接龍」比賽,一個專為微軟員工內部而設,另一個則是公開組比賽,將會於 6 月 5 日開始,等大家可以同微軟員工一齊挑機,作為「接龍」的 Fans,係時候去 Windows 8/8.1 的程式集中下載 Microsoft Solitaire Collection 重溫一下,話唔定你都可以同微軟嘅高手挑戰呀!

    您會感興趣的內容

    相關文章