更多

    買耳機抽中「錯體」陰公豬

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    超特別 OnePlus 8T Cyberpunk 2077 聯乘款有出位設計

    一向以來只要是 Crossover 產品,大家都會有相當大的興趣,尤其是手機類,不少 Crossover 款式的確設計得相當吸睛。最近就有一款聯名手機極之吸引到筆者的目光,就是 OnePlus 8T Cyberpunk 2077 特夠版。這款新機設計超搶眼,難怪不少朋友搶住買。

    打機唔怕畀人「屈機」 5G 幫到你幫到你

    只要你問小編、即係我,甚至係其他手遊迷打機時有乜感受,個個都一定係答心急時又想贏。雖然打機技巧已有一定功力,但在 4G 年代食過幾次雞之後,還是覺得不夠爽快,經常是「一線之差」而敗,說的是明明出招在先但始終慢人一步,最後當係輸到冇癮啦!最近見到廣告標榜 5G 速度高、反應快,似乎可以助我在手遊界反敗為勝。

    新色夠清新 Sony Xperia 1 II 冰川綠上手試

    Sony 較早前於中國推出新色「冰川綠」版本 Xperia 1 II,在同樣配置中增至12GB RAM,可算是小升級的版本。上星期筆者就收到冰川綠 Xperia 1 II,兼且獲得同時推出的《鬼滅之刃》聯名限定手機殼套裝,那就看看這款限定手機殼與冰川綠 Xperia 1 II 是否合襯吧!
    500013eea7556a7af32c8efbe7f206e8657cfeb3.png 

    錯體呢樣嘢真係偶有發生,尤其是會一對出現的物件,更易遇上錯版,今次慘事就發生係一位朋友身上,搞到佢好唔舒服。

    e0e12765122521f2ccf72622963fea2ac0550f11.png 
    聽筒的耳膠左右兩邊都係「左」,唔怪得事主話戴來用時唔多舒服啦! 

    事緣 Facebook「長跑長友」谷入面一位谷友,在昨日渣打馬拉松嘉年華入面,買了隻耳機打算練跑時戴著聽歌。本來買隻運動耳機聽歌好多朋友都會做,但呢部朋友仔卻買左了一款「錯版」的運動耳機-原來聽筒的耳膠左右兩邊都係「左邊」,如此一來佩戴並不適合耳型,果位朋友仔都話唔怪得知戴來戴去都好似怪怪地啦。其實件事都好易解決,就係更換回正確的右耳膠就即時冇事,不過咁,該位朋友仔話要 Office hour 拎去更換先係最大件事,因為大家都要返工,真係未必抽到時間去換。

    圖片來源:Facebook「長跑長友」群組

    您會感興趣的內容

    相關文章