更多

    買耳機抽中「錯體」陰公豬

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    四鏡加大電定價不過千元 Redmi 9 七月九開賣

    Redmi 一向以推出平價手機為用戶所熟悉,近日更重回「千元手機」行列,推出定價 $999 的 Redmi 9。不要以為定價不過千就沒有功能,此機具備四鏡頭及高量電池,亦有一定外型,值得留意。

    LG 有 Plan B 傳 2021 上半年推出可捲屏幕手機

    LG 近年手機業務未見突出,反而是電視方面不停有新品推出,更發表了 OLED 卷軸式電視。如今 LG 傳出 將於 2021 年推出可捲屏幕手機,未知會否為手機界帶來極大的衝擊呢?

    不經意的流出 Samsung Galaxy Note 20 外型應該係咁

    踏入七月準備進入下半年,新機又準備排隊出場,其中最注目之一當然是 Samsung 下半年旗艦 Galaxy Note 系列。其實預計 8 月推出的 Samsung Galaxy Note 20 已有不少傳聞漏出,而近日官方更不經意地將 Galaxy Note 20 外型曝光。
    500013eea7556a7af32c8efbe7f206e8657cfeb3.png 

    錯體呢樣嘢真係偶有發生,尤其是會一對出現的物件,更易遇上錯版,今次慘事就發生係一位朋友身上,搞到佢好唔舒服。

    e0e12765122521f2ccf72622963fea2ac0550f11.png 
    聽筒的耳膠左右兩邊都係「左」,唔怪得事主話戴來用時唔多舒服啦! 

    事緣 Facebook「長跑長友」谷入面一位谷友,在昨日渣打馬拉松嘉年華入面,買了隻耳機打算練跑時戴著聽歌。本來買隻運動耳機聽歌好多朋友都會做,但呢部朋友仔卻買左了一款「錯版」的運動耳機-原來聽筒的耳膠左右兩邊都係「左邊」,如此一來佩戴並不適合耳型,果位朋友仔都話唔怪得知戴來戴去都好似怪怪地啦。其實件事都好易解決,就係更換回正確的右耳膠就即時冇事,不過咁,該位朋友仔話要 Office hour 拎去更換先係最大件事,因為大家都要返工,真係未必抽到時間去換。

    圖片來源:Facebook「長跑長友」群組

    相關文章