更多

    【ICT Awards 2020】香港資訊及通訊科技獎:商業方案獎 現正接受報名

    【#1403 PCM】AMD 天皇擊殺!!RYZEN 3900XT VS Core i9-10900K B550 主板選購心法

    今期會帶給大家 AMD Ryzen 9 3900XT 與 Intel Core i9-10900K 的激鬥,以及 B550 主機板的選購、優化及重點產品介紹。

    【場料】中價5G新機 登陸預告

    今年是香港的 5G 年,各大品牌都會於香港市場推出 5G 手機,而有傳於 7 月至 8 月會有多款中階 5G 手機登陸香港市場,今次就同大家介紹嚟緊會有乜新機到港!據了解,自 HUAWEI 及小米推出中階 5G 手機 Nova 7 系列及小米 10 Lite 後,其他品牌都有計畫於香港推出 5G 手機。

    【場料】平玩 2.1 Soundbar 一千有找

    各位收到一皮未?呢兩個星期大家的話題應該離不開點用呢一皮嘢,巴頓成日都鼓勵大家要刺激經濟,所以有錢落袋又點可以全部儲起佢,點都要攞啲出嚟買吓心頭好,呢個星期巴頓就搵到兩款抵買嘅 Soundbar ,平計可以喺屋企玩模擬環繞聲。

    香港資訊及通訊科技獎旨在表揚及推廣優秀的資訊及通訊科技發明和應用,以鼓勵香港業界精英和企業不斷追求創新及卓越,謀求更佳和更具創意的方案,滿足企業的營運需要,造福社會。

    2020 香港資訊及通訊科技獎設有八個類別的獎項。其中「商業方案獎」由香港電腦學會籌辦,共分為三個類別,包括:

    • 商業及公營機構
    • 中小企業
    • 大數據及開放數據應用

    每個類別均設有一個大獎,最終評審委員會會再從所有大獎中甄選出「全年大獎」。機構如有產品或方案符合上述項目,歡迎報名參賽。報名及詳情請瀏覽:http://hkcs.org.hk/ictawards/

    截止報名日期:2020 年 1 月 3 日 – 中午 12 點正

    相關文章