更多

    【場料】 東瀛味調音 AVIOT 真無線耳機平六舊

    【#1430 PCM】全虛擬 CES2021 科技•新常態

    CES 在上周迎來了開辦以來第一次全虛擬的展覽,並且成功獲得各大小科技公司支持,依然資訊豐富,更可能比去年精彩,更值得各位繼續關注!

    【場料】港行三款 Galaxy A 系減價 最平兩千有交易

    已踏入 2021 年新手機續繼主打 5G ,而較舊的 4G 手機在市場上已欠缺競爭力,令一眾 2020 年推出的 4G 手機做成一定的減價壓力。近日 Samsung 三款 Galaxy A 系列, A31 、 A51 及 A71 行貨都作出了定價調整。

    【場料】最平 5G 手機 SmarTone 出機只需 $1,499

    近日 Redmi 在香港發佈了一款平價 5G 手機 Redmi Note 9T ,最平版本建議零售價只係 $1,599 ,不過如果而家響 SmarTone 以客戶價買該款手機,可以平一百 $1,499 入手,都咪話唔抵玩。

    呢期《鬼滅之刃》上電影版將熱潮推得更高,巴頓身邊好多朋友都即刻搵番套 TV 版睇,又聽埋主題曲應援吓,而聽日本流行曲就梗係要用番日系耳機先好聲啦,呢個禮拜巴頓就搵到幾款筍價日本廠牌 AVIOT 嘅真無線耳機,東瀛味調音就當然零舍不同。

    日本 AVIOT 呢個耳機品牌雖然歷史唔算好耐,但在日本上市三年間已經竄升日本國內無線耳機市場佔有率頭三名位置,最大原因是 AVIOT 全系列耳機由日本音頻職人針對日本人聽覺特性,以提供最真實的日本之音為原點,堅持完全日本調音。耳機經過長達 2,000 小時以上監聽測試,每個頻率以 0.1dB 單元程度調音達到高中音平衡,再加上低音搭配的優異音色,為講求音質、抗噪、續航力需求的使用者提供諸多選擇。

    東瀛味調音 AVIOT真無線耳機平六舊

    其實,巴頓去年中到日本旅行時都買咗對 AVIOT TE-D01d 自用,日系調音確實是名不虛傳,音質取向細緻,高中音彈跳靈活而不會過份誇張,低音份量恰到好處並充滿能量感,最緊要係睇 YouTube 啲聲都可以同步。巴頓舊年喺日本買嗰陣,計番匯率都要成八百幾九百蚊港紙,而 DMA 泛音家陣就做緊減價,分別有兩款型號,包括 TE-D01d 同埋 TE-D01g ; TE-D01d 原價 $1,380 ,減價後 $738 ,平咗六百幾; TE-D01g 原價 $980 ,減價後 $648 ,都平咗三舊幾。兩個型號最大分別在於電池續航時間以及防潑水等級, TE-D01g 具備 IPX7 規格,可連續播放 10 小時,與充電盒一起使用可長達 50 小時; TE-D01d 有 9 小時續航力,加上充電盒聆聽時間可達 100 小時,耳機本身具備 IPX4 規格。兩款減價嘅真無線耳機貨量都唔太多,賣完就冇,有買趁手啦。

    東瀛味調音 AVIOT真無線耳機平六舊

    查詢:DMA泛音 ( 3971 0242 )

    您會感興趣的內容

    相關文章