更多

    Campfire Audio 初出頭戴耳機

    Alan Ng
    Alan Ng
    《PCM》副總編輯 @Plug Media

    穿越機新戰線 DJI FPV 實機率先睇!

    在網上已流傳了 DJI 會推出穿越機的消息好一段日子,終於在 3 月 2 日晚上落實,官網釋出 DJI FPV 的頁面,官方稱為沉浸式飛行無人機,並正式接受預訂。 所謂 FPV,意思是 First Person View,即是第一身視角,因此 FPV 除遙控器外,還需配合飛行眼鏡使用,之前 DJI 也有推出過 Digital...

    Insta360 又有預告片…… 新機細成咁?

    近兩年,Insta360 算是頗積極,而且所推出的產品都叫人眼前一亮。踏入 3 月,Insta360 於 3 月第一日就突然釋出一條只有半分鐘的新機預告片,為即將推出的新相機造勢。

    做足準備

    有日,收到一位要好 《 Signal 》 問:有個 fd 焗住裝咗出行 app 響用開嘅手機度,事後 del 咗佢有無用?當然佢個 fd 係擔心個人私隱問題啦,究竟今次又搞乜鬼呢?

    一向出開入耳式耳機的 Campfire Audio,剛推出了首款頭戴式耳機 Cascade ,用上 42mm 的 PVD 鍍鈹動圈單元,令音色更通透,耳機部分用上封閉式罩耳設計,響應頻率為 5Hz-33kHz ,耳機線用上鍍銀並包上布面的 Litz Cable ,並使用左右獨立的 Lemo 插頭可換線設計,售 HK$6,280。

    可換式耳機線使用左右獨立的 Lemo 插頭。
    可換式耳機線使用左右獨立的 Lemo 插頭。

    您會感興趣的內容

    相關文章