更多

    【場料】 JBL 藍牙喇叭連收音機平兩嚿

    【#1436 PCM】真.安心出行!!平價 5G 4G 手機大檢閱

    今期 Cover Story 就會為大家評測多款平價 5G 手機,以及為大家推介一些抵用的 4G 手機,以滿足所需。

    【#1436 Biz.IT】方舟投資 2021 報告 揭示科技新趨勢

    Wood 每年發表《Big Ideas》投資報告,預測年內看好的熱門技術。今年的預測趨勢值得正在數碼轉型的企業參考。

    【場料】 大舖調整 Galaxy S20 FE 只賣 $4,780

    推出一段時間的 Galaxy S20 FE ,近日再度跌價,據大舖的報價顯示,該機最新定價僅為 $4,798 ( 8GB+128GB )及 $5,198 ( 8GB+256GB ),較建議零售價分別平 $200 。不過,考慮到 S888 的新機 Galaxy S21 系列現已上市,令多款上代旗艦也調整定價,反觀 Galaxy S20 FE 只有些微調整,明顯吸引力不足。

    便攜藍牙喇叭款式真係好多,知名或不知名嘅牌子都出咗大量款,但並唔係隻隻都好聲或齊功能,不過巴頓見到有款 JBL Tuner FM 就覺得設計上同功能都幾好。

    首先藍牙連接手機播歌串流就唔使多講,最方便就係具備 FM 調諧器可以聽收音機,而且機面仲設有背光 LCD 顯示,可以捲動顯示廣播電台詳情,再加上內建充電池提供 8 小時的播放,不論屋企或戶外都十分適合。早前 JBL Tuner FM 仲賣緊差不多八嚿幾水,近排大部分店舖都平咗, $589 就買到,平咗成兩嚿幾。

    查詢:科訊電腦( 2718 4618 )

    您會感興趣的內容

    相關文章